Porsche Taycan ще бъде основата на първия електромобил на Hennessey

Hennessey

Porsche представи Taycan преди по-малко от месец, а Hennessey вече са готови да го модифицират.

Базираният в Тексас тунер не издава детайли, но главният изпълнителен директор Джон Хенеси каза: „Ние почувствахме, че новово Porsche Taycan е подходящата платформа, от която да създадем първия си електромобил“.

Той каза, че промените ще бъдат относително незначителни, като той ги определи като „прости“. Джон Хенеси не издава подробности, но намекна, че тези актуализации ще включват нови гуми и джанти, както и по-агресивни предни и задни брони. Можем да очакваме и някои интериорни промени, но още няма нищо конкретно.

Макар че феновете ще кажат, че промените са само козметични, Хенеси заяви, че това може да се промени в бъдеще. Както той обясни, по-късно „ще видим какво би било възможно по отношение на добавяне на повече мощност“.

Разбира се, феновете ще трябва да почакат известно време, докато той получи своя Taycan. Въпреки това, ще бъде интересно да се види какво ще измислят, тъй като Хенеси каза: „Не искаме да изобретяваме отново колелото, ние просто искаме да направим автомобила малко по-бърз и по-готин! “

Не е ясно колко мощност би могъл да произведе модифициран Taycan, но стандартният Taycan Turbo има два електродвигателя, които развиват до 671 к.с. Това дава възможност на автомобила да ускори до 100 км/ч. за 3,2 секунди, преди да достигне максимална скорост от 260 км/ч. Пробегът му с едно зареждане е зададен на 450 км.

Taycan Turbo S е още по-екстремен, тъй като има комбинирана мощност до 751 к.с. Това намалява времето до 100 до 2,8 секунди. Пробегът обаче също спада до 412 км.