Porsche Taycan се представя отлично в първи тест драйв

Taycan

Porsche Taycan е почти готов. Немският електрически седан е готов да влезе в производство през този септември, а Fully Charged получи ексклузивна първа възможност за тест драйв на късен прототип.

Тестът бе проведен на летище, като Porsche искаше да покаже способността на Taycan да направи последователни пускания от 0 до 200 км/ч. За разлика от P100D моделите на Tesla, Porsche твърди, че Taycan ще може да поддържа своите праволинейни характеристики, дори и след 30 пускания подред.

Първият електрически модел на Porsche ще има двойка електрически двигатели с комбинирана мощност от над 600 к.с. Германският производител обещава време до 100 км/ч. за около 3 сек., а до 200 за под 10. Максималната скорост ще е ограничена на 250 км/ч.

Времето на Taycan до 100 км/ч. не е толкова бързо, както, да речем на Tesla, но Porsche предпочита по-стабилно представяне, вместо да участва в надпреварата за най-добро време.

Porsche също така твърди, че Taycan-ът с най-голям пробег ще бъде в състояние да измине до 500 километра с пълен заряд благодарение на батерията си с течно охлаждане – вероятно 96kWh. Тя ще бъде съвместима и с 250kW опция за бързо зареждане.

Porsche ще разшири гамата Taycan с по-слаби версии с един електромотор и задно задвижване в близко бъдеще. Носят се слухове, че моделът ще използва същите означения с останалите модели, което означава, че най-мощният Taycan ще бъде „Turbo“.

Досега Porsche са приели над 20 000 поръчки за Taycan, като се очаква пускането на електрическия седан на пазара да се извърши в края на тази година.