Въпреки че тежи много повече, отколкото всеки суперавтомобил, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid е един от най-бързо ускоряващите автомобили с четири врати в света с маса от 2.56 тона.

За сравнение, елегантното малко Audi R8 само тежи  под 1,6 тона и се предлага с 540 к.с. V10 двигател и 540 Nm въртящ момент. На хартия може да достигне до 100 км/ч. за 3.5 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

По-голямото и очевидно по-малко забавно за шофиране Porsche в никакъв случай не е по-лошо, когато става въпрос за представяне в права линия. Хибридният му задвижващ механизъм се състои от 550 к.с от. V8 с две турбини и 136 к.с. от електродвигател. Комбинираната мощ е 680 к.с. и въртящ момент от 850 Nm.

То се нуждае само от 3,4 секунди, за да удари 100 км/ч. и може да достигне впечатляващите 310 км/ч.

След като двете коли стартират, състезанието представя очарователната история за съотношението мощност-тегло. За да бъдем честни, не знаем какво да очакваме, преди да свърши този клип. Както ускорението, така и максималната скорост са сравними и когато това е така, залагането на колата, което тежи по-малко, обикновено е печелившо.