Porsche Panamera ще получи фейслифт с променена задница

Panamera

Второто поколение Porsche Panamera беше представено преди почти три години и скоро се очертава да се появи фейслифт на купето с 4 врати.

Заснета по време на тестове, Panamera не изглежда толкова специална, като предната част не се различава от сегашния модел. Големите промени са отзад, скрити под бял камуфлаж. Вероятно ще видим нова LED лента, която би била подобна на тази във фейслифта на Macan или Cayenne Coupe.

Като се имат предвид малките промени в дизайна, изглежда, че това е ранен прототип за 2020 или 2021 г. В резултат на това, производственият модел може да включва допълнителни промени, но все още нищо не е официализирано.

Panamera

Panamera се предлага с множество двигатели, като базовият е 2.9-литров V6 с турбокомпресор, който произвежда 325 к.с. и 450 Nm въртящ момент. Една стъпка по-горе е Panamera S, с 2,9-литров V6 двигател с две турбини и 434 к.с. и въртящ момент от 550 Nm.

Движейки се по-нагоре по стълбата, GTS предлага 4-литров twin-turbo V8 двигател, който доставя 454 к.с. и 620 Nm въртящ момент. В Panamera Turbo имаме още по-мощен V8, който предлага 542 к.с. и 770 Nm въртящ момент.

Има и два хибридни варианта. Panamera E-Hybrid има 2,9-литров V6 двигател с две турбота и електрически мотор, които позволяват на автомобила да произвежда комбинирана мощност от 456 к.с. и 700 Nm въртящ момент.

Panamera Turbo S E-Hybrid е още по-мощен, тъй като има 4.0-литров twin-turbo V8 двигател и електрически двигател, които работят заедно, за 671 к.с. и 850 Nm въртящ момент. Това позволява на колата да се изстреля до 100 км/ч. само за 3,4 секунди, преди да достигне максимална скорост от 310 км/ч.

Вероятно ще видим още опции на задвижването, но те биха могли да получат незначителни промени за по-добра производителност. Също така, хибридните варианти могат да получат малко по-дълъг пробег.