Porsche Mission E Prototype засечено на – 20 градуса

Porsche Mission E

Преди очакваната премиера през 2019 г., на Porsche Mission E му предстоят много тестове, които трябва да извърши. Този път прототипът е в Швеция за тест при студено време.

Porsche Mission E е насочен директно към Model S. Дори някои по-ранни прототипи се тестваха заедно с моделите на Tesla. Бяха забелязани и на високоскоростни изпитания на Nurburgring през октомври.

Говорейки за този прототип, той изглежда точно като този, който бе на „Ринга“, носещ лек, но ефективен камуфлаж. Забелязват се и фалшиви ауспуси- не се заблуждавайте, това е изцяло електрическа кола.

Всъщност очакваме повече от 600 к.с., идващи от електрическите двигатели, които ще ви изстрелят до 200 км/ч. само за 12 сек. Porsche също твърди, че пробегът ще е повече от 531 километра между зарежданията, които трябва да отнемат само 15 минути за 80% заряд.

Подобно на американския си конкурент, Porsche Mission E трябва също така да внедри автономно шофиране от 4-то ниво.

В крайна сметка, готовият Mission E вероятно ще изглежда по-опростена от концепцепта, който бе показан на автомобилното изложение във Франкфурт през 2015 г. Определено ще ни липсват огромните арки на колелата. Моделът ще има и по-обикновен капак и врати.