Porsche Mission ще се предлага с 402 к.с., 536 к.с. и 670 к.с.

Mission E

Появи се повече информация за дългоочаквания изцяло електрически Mission E на Porsche, тъй като германците предоставиха ранен достъп на член на пресата.

Георг Кертер от Automobile magazine стана четвъртият човек в света, който кара белия прототип Mission E и научи някои подробности за първото електрическо Porsche.

Mission E на Porsche ще бъде по-малка от Panamera, но компанията има за цел да предложи едно и също пространство в кабината. Използването на електрическо задвижване освобождава много място, но Porsche отива още по-далече, създавайки вдлъбнатина в пода, където ще са краката на пътници отзад, разделяйки батерията на две.

„Производствената версия ще бъде седан от C-сегмента с интериор от D-сегмента“, каза ръководителят на проекта Стефан Векбах. „Визуално автомобилът съчетава черти от 911 с нови пропорции и много добро използване на пространството, въпреки че Mission E е значително по-компактна от Panamera.“

Mission E

Другата цел на новия модел е да се почувствате като в истинско Porsche на пътя; компанията работи усилено, за да направи електрическия модел с четири врати истинска спортна кола, като осигурява директно управление и много сцепление. Работи се и върху това, батериите и електродвигателите да са устойчиви на топлина. Използването на сложна охладителна система е начинът им за гарантиране, че производителността ще бъде постоянна и повторяема, за разлика от други електрически модели, които се предлагат на пазара.

Porsche обмисля да предложи Mission E в три различни варианта: начален модел с мощност от 402 к.с., средна версия с 536 к.с. и модел с максимална мощност от 670 к.с., като всички те ще са със задвижване на всички колела. Porsche може да добави по-евтина версия със задно предаване по-късно.

Предният електрически двигател произвежда непрекъснато 215 к.с. и въртящ момент от 300 Nm при пълна газ. Що се отнася до задния електродвигател, ще има две различни версии: базовият с 322 к.с. и въртящ момент от 340 Nm, както по-мощен с 429 к.с. и 550 Nm. Двустепенната трансмисия е разработена, за да предложи превключване при пълна газ, както и електронно-управляван заден диференциал.

Очаква се 0-100 км/ч. да бъде около .5 сек., докато максималната скорост ще бъде ограничена до 250 км/ч. Porsche се насочват към пробег от 480 км., но най-важното е, че Mission E трябва да зарежда батериите с поне 80% за 20 минути или по-малко. За да се постигне това, клетките на батерията ще трябва да се зареждат с капацитет от 800 волта или 400 волта.

Цената на Porsche Mission E ще бъде между Cayenne и Panamera, което означава около $ 75,000 до $ 80,000, позиционирайки го директно срещу Tesla Model S, при появата си на пазара през 2019.