Porsche Macan 2019 ще е значително по-мощен

Macan

Porsche завършва Macan и ние научаваме нови подробности за кросоувъра, тъй като Autocar тества наскоро предпроизводствения прототип.

Според публикацията, актуализираният модел ще се лиши от дизеловите двигатели, но ще разполага с нови и модернизирани бензинови. По-специално, базовия Macan ще е оборудван с модернизиран турбокомпресорен 2.0-литров 4-цилиндров двигател, който ще развива около 300 к.с. Това ще бъде значителен напредък, тъй като сегашният двигател развива 248 к.с.

Macan S ще получи нов турбореактивен 3.0-литров V6 двигател, идващ от Panamera. Спецификациите остават непотвърдени, но в публикацията се казва, че двигателят ще произвежда около 355 к.с. За сравнение сегашният модел има 335 к.с.

Macan Turbo ще се откаже от турбокомпресорния си 3.6-литров V6 двигател и ще приеме 2.9-литров турбо агрегат. Въпреки че има по-малък обем, новият двигател ще бъде по-мощен, тъй като ще предлага около 434 к.с.

Освен актуализираните двигатели, Macan 2019 ще има скромно ревизиран екстериор и актуализирана кабина. Шофьорите ще намерят нова инфоразвлекателна система, която ще е по-голяма от преди.

По-значими промени се появяват под купето, тъй като актуализираният кросоувър ще има ревизирано окачване от алуминий за намаляване на теглото и подобряване на комфорта на пътуването. Porsche също така настройва кормилната система и ще предлага спирачки от волфрам като опция.

Моделът ще бъде представен тази есен, като вероятния дебют ще е на автомобилното изложение в Париж или Лос Анджелис.