Porsche Macan, който дебютира на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2013 година вече е на четири години и очевидно е дошло време за първия му по-сериозен фейслифт. Преди две години компанията актуализира съвсем малко външния вид на модела, но тази година промените ще бъдат доста по-значителни.

„Ощипванията“ ще засягат както дизайна на Macan, така и задвижващите звена и интериорните елементи. Два тестови всъдехода бяха забелязани от фотографи на водеща автомобилна медия по време на изпитания в скандинавските страни. Въпреки частичния камуфлаж, от снимките си личат новият чифт задни светлини, които Porsche показаха миналата година, както и обновените LED дневни, разположени под фаровете. Възможно е 4-точковите светлини също да бъдат премахнати.
porsche macan

Липсва подробна информация за новостите в салона, освен че бъдещите клиенти ще могат да се насладят на ъпгрейднатата информационно-развлекателна система.
porsche macan
Относно двигателната гама, за момента тя се състои от 2.0 литров турбо бензинов мотор, 3.0 литров турбо дизел V6, още един 3.0 литров V6 бензинов двигател и голиата на модела 3.6 литров V6 отново с турбокомпресор. Последният във версията Porsche Macan Turbo плюс пакетът Performance произвежда 440 к.с. и 600 Нм, помагащи му да се изстреля от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди преди да изпълни скоростомера до 272 км/ч.
macan
С новия фейслифт вероятно ще се появи и хибридна версия на всъдехода, но подробностите за нея ще станат известни на по-късен етап. За момента се предполага, че Porsche ще използват мощния 2.9 литров турбо V6 от Panamera 4 E-Hybrid, който е комбиниран със 100 киловатчасова батерия.