Porsche Cayman GT4 идва с 488 к.с. от атмосферен двигател

Cayman GT4

Porsche вече работи върху новия 718 Cayman GT4, който според съобщенията ще използва атмосферния агрегат на 911 GT3, макар и в малко по-слаба форма.

Ако обаче сте горд собственик на настоящия модел, независимо дали е „нормална“ или версията Clubsport, и бихте искали да имате повече мощ, без да се налага да се налага да поставяте турбокомпресор, тогава вижте предложението на DeMan Motorsport.

Базиран в Ню Йорк, тунерът предлага няколко подобрения за Cayman GT4 и Cayman GT4 Clubsport, които включват увеличен капацитет на двигателя от 3.8 до 4.25 литра.

6-цилиндровият мотор на автомобила също така получава нов колянов вал, бутала, по-здрави пръти и ECU-настройка, които увеличават мощността до 488 к.с. и 488 Nm въртящ момент – и това е на колелата.

На коляновия вал мощността се счита, че е със 176 к.с. и 142 Nm повече. Също така, с тези подобрения, обортомерът достига до 8000 оборота в минута, и може да бъде увеличен с допълнителни 500 оборота с титаниеви компоненти.

Все пак уловката е, че всичко това не е евтино. Ъпгрейдът струва 28 500 долара, и това е без изпускателната система.

Въпреки високата цена, DeMan казват, че собствениците на Cayman GT4 вече са модифицирали някои компоненти, така че цената не трябва да бъде голям проблем за тях.

Това не е първият ъпгрейд на DeMan за Cayman GT4, тъй като те предлагат и 4.0-литров кит, но тези нови предложения са по-добри във всеки аспект.