Porsche Cayenne Coupe може да получи двигателя на Lamborghini Urus

Cayenne Coupe

Porsche иска да сближи първото Cayenne Coupe и по-екзотичния му братовчед, Lamborghini Urus.

Осъществяването на тази идея според Джони Либерман, който цитира вътрешен човек от Porsche с познания по въпроса, е поставянето на V8-мака, който задвижва италианския супер SUV, в Cayenne Coupe.

Като се има предвид, че и двата автомобила споделят една и съща платформа на Volkswagen Group, това би трябвало да бъде сравнително лесна задача, ако наистина ще се случи.

4.0-литровият twin-turbo V8, който се намира в Urus, осигурява 641 к.с.и 850 Nm въртящ момент. Това е в основата си версия V8 на VW, който в момента се използва в модели като Porsche Cayenne Turbo и Bentley Bentayga.

Cayenne Coupe

Въпреки огромните си размери и теглото си над 2200 кг, мощният Lambo SUV е способен на суперкар представяне. От 0 до 100 км/ч. му отнема само 3,6 секунди, 200 км/ч. се достигат за 12,8 секунди, а максималната скорост е невероятните 305 км/ч.

Porsche все още няма име за вероятния мощен конкурент на Urus. Моделът може да се казва Cayenne GT Coupe, Cayenne Turbo S Coupe или Cayenne Turbo GTS Coupe. Те дори запазват търговската си марка GT5, един Бог знае само за какво, но накрая все ще разберем.

Екипът, отговорен за предполагаемия автомобил е същият, който създава състезателните автомобили и някои от най-горещите модели, а именно GT3, 911 R, GT2 RS и Speedster.

Що се отнася до настоящото Cayenne Turbo Coupe, то е най-пъргавият вариант на пазара. Задвижването идва от 4.0-литров twin-turbo V8 с мощност 542 к.с. и 768 Nm въртящ момент. С опционалния пакет Sport Chrono, той ускорява до 100 км/ч. за 3,9 секунди и достига максимална скорост от 286 км/ч.