718 boxster

Преди буквално два дни ви съобщихме, че Porsche се готвят да представят обновеното 718 Boxster Spyder, споменавайки в статията, че немският роудстър ще се задвижва с 4 цилиндров турбо агрегат.
Е… ръководството на Porsche ни изненада приятно днес, като разпространи информация, че се разработва най-силно насочения към феновете Boxster Spyder под чийто капак ще бъде монтиран 4.0 литровият атмосферен 6 цилиндров боксер от 911 GT3.

Според AutoCar следващото поколение Boxster ще бъде тясно свързано с Cayman GT4 и в следствие на недоволството от феноете 4 цилиндровите турбо мотори ще бъдат „изхвърлени“ от играта.

Новият агрегат на кабриото генерира 493 к.с., когато е в купето на 911 GT3, но тук мощността му ще бъде редуцирана до около 425-450 к.с., които клиентите ще могат да комбинират с 6 стъпенна ръчна скоростна кутия или седемстепенния PDK автоматик с двоен съединител.

Освен всичко това от Porsche ще целят да постигнат максимално олектотяване на роудстъра, премахвайки някои елементи в интериора като климатик, радио и звукоизолация. Автоматично скъваемия мек таван пък ще бъде заместен от ръчно сваляем плат.