Porsche Boxster Bergspyder е крайно нетрадиционен

Това, което гледате, е Porsche Boxster Bergspyder, създаден от немския производител през 2015 г., но досега не е представян от Porsche.

Porsche се вдъхновява от Bergspyder от 1968 г. в създаването на този единствен Boxster. Автомобилът от 1968 г. е едноместен, построен специално за планинско изкачване и тежи само 384 кг. Той се отличава с белия си цвят и зелени акценти и миниатюрното предно стъкло пред водача.

Boxster Bergspyder е модерна интерпретация на оригиналния автомобил и е драстично по-различен от всеки друг вариант на Boxster. На първо място, зоната, където обикновено очаквате да намерите пътническата седалка, е покрита, което означава, че Bergspyder е едноместен, точно както оригинала. Освен това, автомобилът включва малко предно стъкло и огледало за обратно виждане, точно където би трябвало да продължава таблото.

Подобно на 909, Boxster включва ролбар, непосредствено зад главата на шофьора. Porsche поставя черни колела и зелени спирачни апарати.

Под кожата на Boxster Bergspyder се намира 6-цилиндровия агрегат от Cayman GT4, изпомпващ 385 к.с. и позволяващ време до 100 км/ч. от 4 секунди.

Boxster се смята за доста малка кола в днешно време, но е абсолютен гигант, поставен до 909.

Porsche твърди, са обмисляли да вкарат Boxster Bergspyder в производство, но решават, че регистрацията на автомобила в някои страни ще е трудна.