Porsche 9e1 е електрическа хиперкола от бъдещето

9e1

Porsche казват, че няма да направят друг хипер автомобил, докато технологията не се развие и така да се отбележи значителен скок спрямо 918 Spyder. Тъй като 918 е хибрид, не би било неразумно да се очаква, че замяната му ще бъде с изцяло електрическо задвижване.

Един от бъдещите заместници на 918 е 9e1, работа на френския дизайнер Ромен Гювен, който се е вдъхновил от неповторимата форма на 911 и го прилага към футуристична електрическа концепция.

Това включва кръгли светлини, леко закръглен нос, дълъг преден капак, вертикално предно стъкло и задна част, спускаща се надолу към лентата на задните светлини. Напомпаните задни арки също изглеждат като подходяща еволюция на 911, а Гювен дори е отишъл по-далеч, поставайки основната батерия отзад, за да напомни къде стои двигателя в 911.

В крайна сметка, футуристичният дизайн определено е подходящ за бъдещ хиперкар. От друга страна, Porsche предпочитат еволюцията, а не революцията, въпреки че дизайнери им очевидно имат по-голяма свобода със суперспортните коли, отколкото с бавно развиващия се 911.