Porsche 992 GT3 може и да е атмосферно в края на краищата

992

Миналия месец се появиха тревожни новини за Porsche 992 911 GT3. Неназован източник, близък до Porsche Motorsport, твърдеше че превозното средство ще изхвърли атмосерния двигател в полза на по-мощния twin-turbo шестак.

992 прототипът на Porsche 911 GT3 току-що бе забелязан на Монца и звучи много подобно на настоящия модел.

Не може да се разбере дали този прототип наистина е следващото поколение GT3, следващия GT3 RS или друг GT модел. Това, което знаем със сигурност, е, че тества 992 поколението и няма турбокомпресор. Това трябва да накара ентусиастите да са много развълнувани.

Прототипът лесно може да се познае не само по шума на двигателя, но и по новите си аеродинамични части, включително и любопитно оформеното задно крило. Също така са видими двете централни изпускателни тръби, характерни за GT3 модела.

Освен атмосферния двигател, моделът очевидно е оборудван с нова и подобрена PDK трансмисия. Като се има предвид, че Porsche заменя ръчната опция за 991 GT3 и я въведе отново за 991.2, очакваме ръчната кутия да се появи и в 992 GT3.

Ако новото Porsche 911 GT3 действително използва споменатото задвижване, мощността ще се увеличи с малко над 493 к.с. достъпни в настоящата кола.

Също така си струва да се отбележи, че този видеоклип не потвърждава, че завършеният автомобил ще използва същия двигател като този прототип. Porsche може все още да се колебае кой от двата двигателя да постави в бъдещия си модел.