Porsche 988 е така желаният суперавтомобил

988

Ако може да се вярва на докладите, Porsche разработва съперник на Ferrari 488 GTB, McLaren 720S и Lamborghini Huracan със средно-разположен двигател.

Все още не е ясно дали този проект е все още в ход (или дали някога е съществувал), но следващите изображения ни показват каква форма може да има такова превозно средство.

Въпросният проект е озаглавен Porsche 988 Vision и е създаден от Invisive. Вдъхновен от различни модели на Porsche, суперавтомобилът изглежда толкова специален, колкото бихте очаквали да бъде нов суперавтомобил от Щутгарт.

Отпред, има няколко аспекта, които се отличават особено, най-вече изпъкналите калници на колелата, характерни за Porsche. Ще забележите агресивен капак с остри линии, тънки LED фарове и отвори за въздух отпред, подобни на тези в последното 911.

Тъй като автомобилът е проектиран с двигател между двете си оси, той има форма, подобна на хибрида 918 Spyder. В резултат на това виждаме големи въздухозаборници отстрани, които вкарват нужния въздух на двигателя, нисък покрив и стъклен капак на двигателя. Дизайнерските препратки към 918 продължават със задните светлини и задното крило, което изскача нагоре.

Invisive дори са проектирали интериор за суперавтомобила, доминиран от ергономични спортни седалки, изцяло цифров инструментален клъстер и спортен двулъчев волан.