Изминаха шест години, откакто Porsche започна производството на 918 Spyder, и въпреки заплахата от вълнуващи и много по-мощни нови електрически хиперкари, то все още е един от най-бързите автомобили на планетата.

По време на неотдавнашното събитие Supercar Owners Circle Event в Андермат, Швейцария, два 918 Spyder стъпиха на драг пистата срещу някои от най-бързите превозни средства на пазара, включително Bugatti Chiron, McLaren 720S, Bugatti Veyron Vitesse , Pagani Huayra Roadster и Zenvo TSR-S.

Първото състезание е най-доброто, тъй като показва едно от двете Acid Green 918-ки срещу черен Chiron. И двата автомобила ускоряват с плашещо темпо, но именно по-слабото и леко Porsche дърпа напред и отваря преднина. Все пак предимството от повече от 600 к.с. в Bugatti му дава възможност да догони 918.

В другите състезания срещу Veyron Vitesse и 720S Spider, грешките на водача съсипаха шансовете за оспорвани дуели. Подозираме обаче, че 918 щеше да има доста по-добър старт от показания. Въпреки това, Veyron-ът се поизпоти и чак в средата на дистанцията догони Porsche-то.

Porsche с удоволствие призна, че обмисля наследник на 918 Spyder, но все още не е решено в каква посока трябва да се поеме, като една от възможностите е приемането на изцяло електрически задвижващ механизъм, използващ технологията, разработена от Rimac.