Уличните състезания включващи прекомерно мощни автомобили винаги са супер луди, но когато в играта се намеси и пистов мотор, нещата придобиват други измерения, а скоростите са умопомрачаващи. Да не говорим, че колите, които изобщо има смисъл да се изправят срещу двуколесните машини се броят на пръстите на едната ръка, а когато опонентът носи името Suzuki Hayabusa играта загрубява още повече.

Porsche 911 Turbo, обаче, е известен с раздаването на шамари по улиците, а не един или два пъти сме виждали потърпевшите да са пистови мотори. В случая двубоят се разиграва по улиците на Катар, записван от камерите на няколко автомобилни маниаци, стоящи в аварийната лента, докато двете превозни средства профучават около тях с над 200 км/ч.

Нека видим кой с какво разполага. В немския ъгъл имаме Porschе 911 Turbo, който над задния си мост носи плосък 6 цилиндров мотор поемащ въздух през два турбокомпресора. Екземплярът от видеото е силно докоснат от турското тунинг ателие ESMOTOR (същите, които притежават най-бързото 911 в света), като пичовете са му монтирали комплекта ES1200, включващ нов управляващ компютър, интеркулери, изпускателна система, полуоски, обновена горивна система, както и строук на 4.1 литра. Името на кита издава за крайната мощност на двигателя.

Относно японското двуколесно не знаем много, освен че 1.3 литровият му мутор е строукнат. А със сигурност има още гъдели по него !

Ето го и видеото от инстаграм. Разбира се, не поущряваме уличните гонки и винаги пледираме за това, подобни съревнования да се извършват на създадените за това места – писти. Въпреки това гонката между пистов мотор и Porsche 911 Turbo винаги си я бива, вижте я !

https://www.instagram.com/p/BuA-TfAHbcy/?utm_source=ig_web_button_share_sheet