Porsche винаги са имали специални отношения с полицейските сили по света, като досега са доставили над 1000 автомобила на различни отдели на правоохранителните органи. Но ако търсите най-рядкото Porsche, това е RS 911 Targa на белгийската полиция от 1976 г.

Porsche изпраща 20 специално подготвени 911 Targa на белгийските полицейски части през 1976 г., от които днес са останали само три броя. Повечето от останалите 17 автомобила не са издържали напрежението на работа, тъй като полицаите дори не са изключвали двигателя между смените си.

Тази малка и доста специална партида от 911 Targa е най-бързият полицейски автомобил в света до 1993 г., тъй като те се задвижва от 2.7-литров 6-цилиндров боксерен двигател на 911 2.7 RS с 210 к.с.

Ари Епщайн казва пред Petrolicious, че той е толкова очарован от тази кола, че прекарва две години в търсене на такава. Той получава списък с оригиналните 20 автомобила и техните VIN номера, а когато се натъква на нея, разбира, че това е истинска сделка.

Колата прекара почти три десетилетия на съхранение след оттеглянето си от активна служба, като запазва всички принадлежности, свързани с полицията, които я отличават от цивилните 911, включително разбира се характерната сирена за 70-те години.

В случай, че се чудите защо полицията би искала Targa, отговорът е, че падащият таван е идеален за полицейска служба, тъй като спътникът може да изправи и да сигнализира на другите превозни средства, когато е необходимо.