Porsche 911 SUV не звучи лошо според шефовете на марката

SUV

Porsche бяха критикувани от феновете за пускането на Cayenne през 2002 г., но това се оказа чудесно решение за автомобилния производител.

Porsche Cayenne беше бързо възприет от потребителите по целия свят. Три поколения по-късно, той все още носи печалба на марката от Щутгарт, като Porsche разширява своите предложения с по-малкия Макан.

И двата SUV-a се възползват от влиянието на 911, което е връхната точка на марката Porsche. Но това е мястото, където фирмата сложи чертата, с която спортният автомобил не би могъл да се превърне в SUV.

Не точно, защото AutocarIndia попита член на Изпълнителния борд за продажби и маркетинг, Детлеф фон Платен, дали ще се включи евентуален 911 кросоувър/SUV на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2018 година. За изненада на всички, представителят нарече това „добра идея“.

„911 е опорната точка за всички модели на Porsche и ще видите влиянието му в други автомобили“, каза фон Плетен. „Но да вземем 911 и да направим SUV от него? По-висок? Това може да е добра идея и, разбира се, няма да бъде самостоятелен модел, но ще бъде ограничен, много нишов продукт. „

Ако Porsche реши да пусне 911, това ще бъде първият път, когато емблемата на марката ще бъде използвана в друг стил на каросерията. Остава да се реши, дали ще видим наследник на 911 Safari за пътя, или просто друг ориентиран към представянето кросоувър?