Porsche 911 Hybrid ще почака поне 4 години

911 Hybrid

Porsche използва автомобилното изложение в Лос Анджелис, за да представи новото 911 Carrera S / 4S и в крайна сметка ще присъедини към него още варианти, включително новите 911 Turbo и GT3.

Въвеждането на всички тези нови модели ще отнеме известно време и най-накрая ще научим, кога ще видим 911 Hybrid. Говорейки пред Auto Express, директорът на продуктовата линия на Porsche 911 Аугуст Ахлайтнер заяви: „Това ще бъде следващата еволюция на тази кола, което означава, че е на поне четири години от днес.“

Това предполага, че 911 Hybrid няма да пристигне, докато моделът не получи фейслифт около 2023. Това е голямо забавяне, но Ахлайтнер намекна, че може да си струва чакането. Както той обясни: „Когато мисля за хибридна версия на 911, нямам предвид нещо като Panamera или Cayenne, имам предвид 919 Le Mans кола“.

Неговият точен смисъл остава неясен, но публикацията смята, че моделът няма да има plug-in хибриден задвижващ механизъм. Вместо това те вярват, че Hybrid 911 може да има система за възстановяване от изгорелите газове и литиево-йонна батерия, която задвижва електрически мотор, монтиран към предния мост.

Разбира се, това е просто спекулация в този момент и Auto Express казва, че има много вътрешни дебати относно хибрида. Голяма част от дискусията включва батерията, тъй като инженерите се оказват недоволни от теглото и производителността на съществуващата технология. Очаква се ситуацията да се подобри в бъдеще, така че това изглежда една от причините, поради която Hybrid 911 ще се забави.

Фенове, които не искат да чакат, могат да се задоволят с Carrera S 2020 911. Цената започва от $ 113,200, а моделът е с 3.0-литров турбо 6-цилиндров агрегат, който произвежда 443 к.с. и въртящ момент от 515 Nm.