Porsche 911 GT3 RS ще впрегне 520 конски сили

911 GT3 RS

Porsche е свали покривалото от фейслифта на 911 GT3 RS.

Дебютът на модела ще е на автомобилното изложение в Женева следващият месец и той ще разполага с 4.0-литров, 6-цилиндров двигател, който произвежда 540 к.с., което е увеличение с 20 к.с. Той е свързан със специално калибрирана 7-степенна PDK трансмисия, която позволява на модела да ускорява от 0-100 км/ч. за 3.2 секунди, преди да достигне максимална скорост от 312 км/ч.

Двигателят не е единствената актуализация, тъй като колата разполага със скромно ревизирана предна броня с по-голям спойлер. Дизайнерите също така инсталират нови странични прагове, преработени фарове и капак с два вентилационни отвора за подобряване на охлаждането на спирачките.

Промените не спират, тъй като моделът има 20-и 21-инчови олекотени колела и нов капак на двигателя с интегрирана трета спирачна светлина. Благодарение на тези и други промени, 911 GT3 RS произвежда повече от два пъти по-висока притискателна сила спрямо 911 GT3 при 200 км/ч.

Спортният стил продължава и в кабината и шофьорите ще намерят състезателни седалки от въглеродни влакна и волан от Alcantara. Тъй като инженерите искат да направят колата колкото е възможно по-лека, 911 GT3 RS използва олекотени панели за вратите и по-леко стъкло за задните прозорци. Задните седалки са изхвърлени, докато част от шумоизолацията е отстранена.

Както и преди, моделът може да бъде оборудван с пакета Clubsport без допълнителни разходи.  Той добавя ролкейдж, 6-точкови колани, пожарогасител и прекъсвач на акумулатора.

Говорейки за опциите, пакетът Weissach добавя елементи за допълнителна икономия на теглото, благодарение на използването на компоненти от въглеродни влакна, като реактивните щанги и покрива. С опционалните магнезиеви колела, 911 GT3 RS тежи само 1,430 кг.

Понастоящем моделът е на разположение за поръчка и се очаква да бъде пуснат в Германия през април. Цената започва от € 195,137 с ДДС и специфично за страната оборудване.

В Съединените щати 911 GT3 RS ще пристигне през есента и ще струва 187 500 долара без доставка и допълнителни услуги. Пакетът Weissach ще бъде на разположение за допълнителни $ 18,000, докато магнезиевите колела ще струват допълнително $ 13,000.