Porsche 911 GT2 RS Clubsport Package е само за пистата

911 GT2 RS

Porsche показа новото 911 GT2 RS Clubsport Package, идеално за тези, които планират да закарат най-мощното 911 на пистата.

Стартиран в началото като 911 GT2 RS Manthey Racing, моделът разбива рекорда за масово произвеждан автомобил на Nurburgring. Сега безплатната опция Clubsport Package ще бъде достъпна за всички, които искат последното хардкор 911.

Пакетът Clubsport включва одобрен от FIA заден ролкейдж, закрепен към каросерията на суперавтомобила. Освен това, Clubsport получава 6-точкови колани в червено, пожарогасител и ключ на акумулатора, одобрен от FIA.

Porsche можеше лесно да продава пакета Clubsport за няколко хиляди долара, но решението да го предложи безплатно е пример за ангажираността на компанията да продава автомобили, ориентирани върху ентусиастите, на конкурентни цени.

Пакетът Clubsport не включва никакви модификации на двигателя. Това обаче не е лошо, тъй като 911 GT2 RS вече е достатъчно мощен. Всъщност, неговият 3.8-литров twin-turbo 6-цилиндров двигател е настроен да изстиска 690 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. Той е комбиниран със 7-степенна PDK трансмисия с двоен съединител, която изпраща мощта към задните колела и помага на GT2 RS да достигне до 100 км/ч. за 2.8 секунди и до 340 км/ч. максимална скорост.

Отвъд двигателя, някои от тайните за ефективността на автомобила включват завиващ заден мост, диференциал с различно заключване, модифицирано окачване и специален бодикит.

Porsche не казва дали пакетът Clubsport ще бъде на разположение на собствениците на GT2 RS, които вече са получили своите автомобили.