Porsche 911 GT2 RS е адски бърз автомобил. Той е създаден да достига максимална скорост от 340 км/ч. Въпреки това, немската кола е в състояние да надскочи себе си.

Сребърно GT2 RS наскоро отиде до Johnny Bohmer Proving Grounds в САЩ и достигна невероятните 352 км/ч. Разбира се, това може да са само 12 километра повече, отколкото сме виждали преди, но когато говорим за такива превозни средства, всеки километър в час е от значение и е труден за достигане.

Това, което е особено изненадващо в този видеоклип, е, че Porsche твърди, че максималната скорост на топ версията на 911 е 340 км/ч., но очевидно този резултат не е точен.

Преди да започнат спорове, свързани със скоростомера на това GT2 RS, скоростта всъщност се измерва с GPS. Това означава, че скоростомерът дори показва повече и при достатъчно дълга писта, сигурно щеше да продължи да ускорява.

Задвижването на 911 GT2 RS идва от 3,8-литров twin-turbo 6-цилиндров двигател с 690 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. Макар тези цифри да малеят на фона на големите GT-та с по 800 к.с., топ моделите на Porsche имат навика да са дори по-бързи, отколкото числата говорят.