Принципно няма проблем да си хвърчиш с 300 км/ч. по Монца, но ако изведнъж спукаш задна лява гума? Нека просто кажем, че повечето хора няма да знаят какво да направят, а ще се молят да запазят контрола.

Този видеоклип, публикуван в YouTube канала на Sebastian Vittel, показва колко късмет вади пилотът на това 911 (991) GT2 RS, който не успява да се забие в предпазните огради и да повреди колата тотално, което е напълно възможно с тази скорост.

За да бъдем точни, скоростта, при която настъпи проблема, е 295 км/ч. на правата на Монца, точно преди спирането за първи завой. Това означава, че десният крак на пилота е все още на газта, когато задницата започва да губи контрол.

Според пилота инцидентът може да се е случил, тъй като неговите гуми Pirelli Trofeo R вече са изминали 60 обиколки на Nurburgring Nordschleife, а температурата на пистата в Монца е била 55 ° C. Също така, колата вече е навъртяла обиколки на пистата за известно време, като е завъртяла известната италианска писта за 1:57.29.

991 GT2 RS е оборудван с Weissach Pack, OEM магнезиеви джанти, споменатите по-горе гуми Trofeo R, Brembo спирачки и персонализирана настройка за ъгъл на гумите, извършена от Manthey Racing, които настройват автомобила специално за Nordschleife.

Що се отнася до пълната степен на щетите, експлодиралата гума разкъсва маркуча на турбокомпресора, който според собственика на автомобила е евтин.