Porsche 911 ще зарадва още повече феновете

911

Porsche сподели радостна вест за ентусиастите. Компанията потвърди, че новото 911 ще се предлага със 7-степенна ръчна трансмисия.

Скоростната кутия ще бъде безплатна опция за няколко модела, включително 911 Carrera S и 4S Coupe и Cabriolet. Не е ясно дали тя ще бъде предложена на базовата Carrera, но феновете най-накрая ще получат облекчение, тъй като ще имат алтернатива на 8-степенната PDK трансмисия.

Въпреки това шофьорите ще трябва да се задоволят с по-ниската ефективност, тъй като Porsche каза, че с „ръчката“, 911 Carrera S ще се нуждае от приблизително четири секунди, за да достигне 100 км/ч. Това е доста по-бавно от варианта с PDK, който се справя за 3,3 секунди, когато е оборудван с пакета Sport Chrono.

За щастие, максималната скорост не се влияе, тъй като Porsche каза, че колата може да надвиши 306 км/ч. Това е максимално близо до версията с PDK, която удря максимума при 307 км/ч.

Друг положителен ефект е, че масата на превозното средство спада до 1 496 кг. Това означава, че ръчният вариант е с 38,1 кг по-лек.

Оставяйки за момент спецификациите за производителност, ръчните 911 ще бъдат стандартно оборудвани с пакета Sport Chrono с PSM Sport режим. Автомобилите ще имат и механичен диференциал с ограничено приплъзване с функция за векториране на въртящия момент.

911