Porsche 911 с електродвигател от Tesla за 700 к.с.

911

Докато светът чака Taycan, една тунинг компания изкара собствено електрическо Porsche.

Въпросният автомобил е 911 Coupe от 1977 г. Представено на SEMA 2018 на щанда на Toyo, то е дело на StreetFighter LA и се възползва от електрическия мотор на Tesla.

Инсталацията на задвижването с нулеви емисии е било лесна работа, тъй като не е изисквало никакви промени по купето или шасито. Електрическият мотор използва повечето от оригиналните монтажни отвори на автомобила и произвежда доста впечатляващите 700 к.с. на коляновия вал и 563 к.с. на колела.

Подробностите около батерията, захранваща електрическия мотор са оскъдни. Дори не знаем колко е бърз автомобила до 100 км/ч., но щом има данни, ще ви държим в течение.

За да е по-забележим сред силно модифицираните коли на SEMA, този класически 911 Coupe получи бодикит. Той е монтиран от StreetFighter LA и добавя огромни калници и допринася за stance позицията на автомобила, заедно с регулируемото окачване и BBS джантите.

Интериорът на това 911 се отличава с ролкейдж, но тъй като седалките нямат облегалки за глава, злоупотребата с десния педал може сериозно да нарани врата ви.