Porsche 718 T Boxster и Cayman ще пристигнат с 4-цилиндрови турбо агрегати

718 T

Porsche 911 Carrera T се превърна в хит сред ентусиастите и компанията продължава формулата със 718 T.

Представен като Boxster и Cayman, 718 T се задвижва от турбо 2.0-литров 4-цилиндров двигател, който произвежда 295 к.с. и въртящ момент от 380 Nm. Двигателят може да се свърже с 6-степенна ръчна или PDK предавателна кутия.

Задвижването позволява на двата модела да ускорят до 0-100 км/ч. за 4.9 секунди с ръчната кутия, докато с PDK времето е с 0.2 секунди по-бързо. В режим Sport Plus автомобилите се изстрелват до 100 км/ч. само за 4.5 секунди, преди да достигнат 275 км/ч.

Двигателят идва от стандартния модел, но 718 T разполага с Porsche Active Suspension Management система, която намалява височината с 20 мм. Моделът също така има активни тампони на двигателя, заключващ се заден диференциал и система за разпределение на въртящия момент.

Промените в дизайна са сравнително малки, но 718 T се отличава с капачки на огледалата в Agate Grey и 20-инчови джанти с гланцово титаниево сиво покритие. Моделите се отличават и с черна спортна изпускателна система и лепенки на „718 Boxster T“ или „718 Cayman T“.

Интериорните промени са по-забележими, тъй като автомобилите са оборудвани със спортен волан и черни спортни седалки със 718 върху облегалките за глава. Шофьорите ще се насладят и на черни лъскави детайли, ремъци за затваряне на вратите и прагове с надпис „Boxster T“ или „Cayman T“.

Една от най-големите промени е премахването на системата на инфоразвлечение. Тази стъпка е предприета, за да се намали теглото, но клиентите могат да си я поръчат като опция без допълнително доплащане.

Porsche не дава подробности за цената, но компанията намекна, че автомобилите ще бъдат сравнително достъпни.