Porsche 718 Boxster Spyder ще приеме двигателя от 911 GT3

718 Boxster

Най-хардкор версията на Porsche 718 Boxster ще изхвърли 4-цилиндровия турбо двигател в името на атмосферния плосък шестак от 911 GT3.

Това означава, че предстоящият 718 Boxster Spyder ще бъде задвижван от високооборотен 4.0-литров двигател, вместо 2.5-литровият турбо агрегат, който се намира в моделите S и GTS, съобщават от Autocar.

Двигателят на 911 GT3 произвежда 493 к.с. при 8250 об/мин., но по всяка вероятност Porsche ще го „успокои“ малко, преди да го постави в новия 718 Boxster Spyder, както споменахме по-рано. Това ще позволи на GT3 да остане на върха на по-ниския клас автомобили на Porsche по отношение на представянето.

Освен новия атмосферен двигател, новият 718 Boxster Spyder също ще бъде подложен на диета с по-малко шумоизолация и екзотични материали. Сгъваемият покрив също ще бъде заменен с по-лек от плат, точно като при неговия предшественик.

Най-ориентираната към шофьора версия на Boxster ще бъде тясно свързана с предстоящия 718 Cayman GT4. „Естественото пълнене е един от нашите основни търговски предложения“, каза по-рано тази година Андреас Пройнингер, ръководител на Porsche GT отдела. „В Porsche Motorsport смятаме, че можем да постигнем малко по-добра реакция на при подаване на газ с по-добър атмосферен двигател, отколкото какъвто и да е вид турбо.“

Предишният Boxster Spyder беше задвижван от 3.8-литров плосък шест-ак, взет от 997, който произвеждаше 370 к.с. Настоящите GTS версии на 718 Boxster и Cayman използват турбиниран 2.5-литров двигател с мощност от 361 к.с. Това означава, че бъдещата версия на Spyder трябва да предлага около 430 к.с. или дори повече, за да се утвърди като топ модела на Boxster.

Все още няма официална информация кога Porsche ще пусне новия 718 Boxster Spyder, но разкриването трябва да се случи по-късно тази година.