Porsche 718 Boxster Spyder ще бъде изключително агресивно

Boxster Spyder

Porsche 718 Boxster Spyder обещава да бъде най-чистия 718 до момента и компанията е започнала с тестовете на Nurburgring.

Хванат по време на тестови обиколки, моделът има агресивна предна броня, която имитира 918 Spyder. Също така можем да видим отвор под капака и леки алуминиеви джанти, зад които виждаме високоефективна спирачна система с жълти апарати.

По-големите промени в дизайна се появяват назад, тъй като Boxster Spyder е оборудван с уникален мек покрив и специален за заден капак. Той има два канала, които са разделени от трета спирачна светлина.

Други забележителни характеристики включват заден спойлер и агресивен дифузьор. Можем да видим и характерна двойна изпускателна система и малко задното стъкло.

Докато останалата част от 718 разполага с турбокомпресорни двигатели, предишни доклади предполагат, че Boxster Spyder ще използва 4.0-литров 6-цилиндров атмосферен двигател, който се намира в 911 GT3. Двигателят развива 500 к.с. в последния модел, но очевидно ще бъде с по-малко мощ за 718.

Точната мощност остава загадка, но предишният модел имаше 3.8-литров 6-цилиндров двигател с мощност от 375 к.с. Като се има предвид, че 718 Boxster GTS разполага с 365 к.с., вероятно двигателят на 718 Boxster Spyder да произвежда най-малко 400 к.с., а някои доклади твърдят, че моделът може да има до 430 к.с.

Независимо от това, Boxster Spyder се очаква да бъде значително по-лек от стандартния модел. Подобно на предшественика си, колата е оборудвана с леки спортни седалки и минимум оборудване, тъй като се очаква климатикът и аудиосистемата да бъдат опционални.

Porsche 718 Boxster Spyder може да дебютира по-късно тази година, но все още нищо не е официално.