Porsche ще гони време от 6:30 мин. на „Ринга“ със следващия си хиперкар

Porsche

Porsche ще хвърли всичко, което има, когато става въпрос за развитието на следващия хиперавтомобил, който трябва да е много по-бърз на Nurburgring.

Всъщност цялата философия за изграждането на автомобила се базира на поставянето на впечатляващ рекорд на известната немска писта. И целта е 6 минути и 30 секунди, според TopGear. Това е заявил шефът на Motorsport отдела Франк-Щефен Вализер.

„Моделът трябва да постигне 6 минути и 30 сек. на Nurburgring. Не ми пука за задвижването, целта е 6 минути и 30 сек.“, каза той. „Спортните автомобили се определят от тяхното представяне, след което трябва да погледнем как да го постигнем. Електрическа кола с такова време е голямо предизвикателство. Хибрид може да е малко вероятен, а напълно електрически хипер автомобил още по-малко. „

Представителят на Porsche смята, че преследването на рекорда на пистата чрез директен наследник на 918 Spyder е задължително. „В продължение на 5000 години, човечеството сравнява постиженията и конкуренцията във футбола, ралито, хвърлянето на копия и каквото и да било. Не виждам това да спре „, коментира Вализер.

Lamborghini Aventador SVJ е настоящият носител на рекорда на Nurburgring. Италианският суперавтомобил записа време от 6:44.97 мин. по-рано тази година, или 2.3 секунди по-бързо от предишния рекордьор, Porsche 911 GT2 RS.

За сравнение, официалното време на 918 Spyder е 6 минути и 57 секунди през 2013 г., справяйки се с Gumpert Apollo с 14 секунди.

Един от най-добрите автомобили, правени някога от Porsche, 918 използва 4.6-литров атмосферен V8 двигател и няколко електрически мотора. Общата мощност е 887 к.с. и 1280 Nm въртящ момент, достатъчна за ускорение до 100 км/ч. за около 2,5 секунди и 345 км/ч. максимална скорост. Това са сериозни числа, които трябва да се подобрят, когато става въпрос за наследник на хибридния хипермобил.