pikes peak

Porsche сформира едномарков клас за най-известното планинско изкачване в света – International Pikes Peak ограничен до Porsche Cayman GT4 Clubsport, Clubsport MR и IMSA Continental Tire SportsCar Challenge GS-spec Clubsport.

Компанията ще издаде само 8 покани за участие в най-известната надпревара за изкачване. Състезателите ще мерят сили в Porsche Cayman GT4 Clubsport Pikes Peak Hill Climb Trophy by Yokohama.

За да е сигурно, че 8-те участника получават най-доброто опекунство, техен ментор ще бъде Ромен Дюма – пилот на немската компания и защитник на титлата в Pikes Peak. Самият той ще атакува хълма с електрически прототип на Volkswagen. Ветеранът от шампионата Джеф Цуурт също ще помага на пилотите на Porsche.

„Първата победа на Porsche при изкачването на хълма дойде през 1948 г. – малко след като Porsche No. 1 излезе от малък магазин в Gmünd, Австрия“ – заяви президентът и главен изпълнителен директор на Porsche Motorsport Северна Америка, д-р Даниел Армбрустер.

Много от победите ни в този шампионат дойдоха се случиха благодарение на някои от най-големите ни пилоти като Вил Елфърд и Ромен Дюма. Така че е съвсем естествено да участваме в най-големите американски планински изкачвания и вероятно най-известните в света – Пайкс Пийк – добави Армбрустер.

Porsche Motorsport Северна Америка ще предостави подкрепата си на място на състезанието, докато Yokohama ще осигури техническа поддръжка на гумите.