Porsche се надяват, че с GTS ще се повишат продажбите на Cayman и Boxster

GTS

С GTS версиите на 718 Boxster и Cayman, които пристигат в началото на следващата година, Porsche очаква да продажбите на своите спортни автомобили да се покачат.

Търсенето на вариантите GTS „изглежда много добро“, тъй като поръчките за автомобили започнаха рано тази есен, каза Клаус Зелмър, изпълнителен директор на Porsche Cars Северна Америка. По-мощните модели трябва да повишат търсенето и да представляват 50% от продажбите на 718 през 2018 г., допълни той пред Automotive News.

„Хората знаят какво получават, когато купуват GTS, който е по-спортен и ние със сигурност се надяваме, че повече хора ще се обърнат към нашите 718“, каза Зелмер. „Сегментът, в който е 718, е предизвикателен, но сега с GTS, виждаме раздвижване на пазара и повече поръчки.“

През първите 11 месеца на тази година продажбите на 718 Boxster паднаха с 14%, докато продажбите на Cayman спаднаха с 22%. Boxster се движи сходно с миналата година, докато продажбите на Cayman се увеличиха с 0.8% през 2016 г., годината, в която дебютираха преработените и преименувани модели.

Зелмър приписва спада на продажбите с въвеждането на новите модели. Porsche изведе първоначално базовите и S моделите и постепенно започна да пуска други варианти.

По-напомпаните модели дебютираха на автомобилното изложение в Лос Анджелис миналия месец. Техните 2.5-литрови 4-цилиндрови двигатели с турбокомпресор с мощност от 365 к.с. произвеждат с 15 к.с. повече от моделите 718 S и с 35 к.с. повече от предишното поколение на атмосферните модели Boxster и Cayman GTS. Те включват отличителни белези, свързани с GTS линията, вдъхновени от състезанията, като черни акценти отвътре и отвън.