Porsche произвежда само два еднакви модела годишно!

Производството на моделите Porsche 911 и 718 възлиза на около 25 000 броя годишно, така че е логично да се предположи, че всяка година има много идентични модели, излизащи от завода. Това обаче не е така.

Autocar наскоро имаше възможността да се срещне с мениджъра на завода на Porsche Кристиан Фридл и разбра, че немският производител обикновено произвежда само два идентични модела от 911 или 718 годишно.

Тази удивителна цифра доказва възможностите за персонализация, които Porsche предлага. Освен това на пазара има 39 варианта на моделите 911 и 718 Boxster / Cayman, които позволяват на клиентите да изберат перфектния си автомобил, без значение какви са техните нужди и желания, така че възможните комбинации са твърде много, за да се преброят.

Porsche обаче няма да спре дотук. Според Фридл, автомобилостроителят възнамерява да пусне още опции за своите превозни средства и скоро ще е възможно всеки един автомобил, който слиза от производствената линия, да бъде различен от всички останали.

718 моделите наскоро бяха актуализирани с представянето на Boxster Spyder и Cayman GT4. И двата модела идват с 4,0-литров атмосферен 6-цилиндров боксер, изпомпващ 414 к.с. и 420 Nm. За да се запази ангажираността към водача, моделите се предлагат изключително с 6-степенна механична трансмисия, която изпраща мощността към задните колела.

Porsche Exclusive вече се захвана с обновените 718-ки. Така че очаквайте още по-голямо разнообразие, което за наше щастие ще виждаме по улиците.