Porsche пренася видеоигрите в реалността

Porsche

Porsche и Hyundai нямат много общо, но и двата производителя обявиха, че са направили стратегическа инвестиция в компанията WayRay.

Повечето инвестиционни съобщения обикновено са скучни, но партньорството с WayRay е интересно, тъй като компанията се фокусира върху създаването на „холограмни технологии за разширена реалност чрез head-up дисплея“, която интегрира виртуални обекти в шофирането. Това може и да звучи малко объркващо, но си го представете като напреднал дисплей, който може да показва доста информация.

Например, Porsche показа няколко различни прототипни снимки, които изглеждат като от видеоигра. На състезателна писта дисплеят може да покаже карта на трасето, както и позициите на другите пилоти. Дисплеят може да се използва и за показване на текущото време на обиколката, идеалната състезателна линия и дори „призрачни“ автомобили, които преди това са карали по пистата.

Porsche

Ползите се простират и в ежедневното шофиране, тъй като Porsche предвижда, че технологията може да се използва, за да се подчертаят зоните в ремонт и местата за паркиране. Това е повече в съответствие с идеите на Hyundai, тъй като те направиха инвестицията в WayRay, за да „ускорят разработването на навигационна система чрез холограмна реалност за бъдещи превозни средства, като се стремят да я приложат към масово произведство още през 2020 г.“

Head-up дисплеите са в индустрията вече от доста време, но Hyundai и Porsche казват, че технологията WayRay е пробив, тъй като използва малък проектор, който може да бъде инсталиран в почти всяко превозно средство. Технологията може също така да проектира изображения по цялото предно стъкло и дори върху страничните прозорци.

WayRay в момента има над 250 служители и планира да създаде производствена база в Германия през следващата година.