Porsche подготвя нов 911 RSR

911 RSR

Porsche може и да се отказаха от своята LMP1 програма, но не си помисляйте, че са се отказали от състезанията. Този прототип, забелязан  на тестове на пистата на Porsche се подготвя за следващия сезон от GT състезанията.

Това, което виждаме, е, най-новата версия на най-добрия GT състезател от Вайсах: 911 RSR – модел, който последно спечели LM GTE Pro класа във Шампионата по издържливост през 2015 г., а понастоящем води в тазгодишното класиране. Той спечели класа си в 24-те часа на Льо Ман по-рано тази година. Германският производител със сигурност ще иска да запази тази серия, така че очевидно работи върху актуализираната версия, която се вижда тук.

В сравнение с настоящата версия, новият модел е снабден с по-широк отвор отпред, нов капак, странична изпускателна система, променени врати и удължени задни калници за по-дълга и аеродинамична форма. Всичко това е, за да го направи още по-бърз съперник в класа за състезателни спортни автомобили.

Това ще бъде лоша новина за съперниците като Aston Martin Vantage, BMW M8, Ferrari 488 и Ford GT. Всеки от тях се възползва от предимствата на турбокомпресора. Така че най-големият ни въпрос е дали Porsche ще направи същото и ще замени атмосферния 4.0-литров боксер шест с агрегат с две турбини, какъвто ще има в новите 911.

Ще трябва да изчакаме официалното представяне, за да разберем, но можете да сте сигурни в едно нещо и това е, че новият 911 RSR ще бъде още по-бърз от версията, която  заменя, и ще се възползва от всички ресурси на Porsche за моторните спортове.