формула е

„Ако ми бяхте казали преди време, че ще се удвоят имената на най-разпознаваните брандове, производители и отбори в автомобилния спорт, учавстващи в шампионата – щях да ви помисля за луд“ – сподели шефа на електрическата Формула Е Алехандро Агаг.
„Но сега това е реалността.“

По надолу сме извели цитатите на Тото Волф и Фриз Инзингер – шефовете на спортните отбори на двете немски компании, съветвайки ви да не ги четете, ако информацията в статията вече ви е скапала настроението. За капак сме ви приложили и видео, което съпоставя емоцията даваща ни болидите на Ф1 и тази (ако има такава) от електричките на ФЕ.

FIA Formula E Championship публикува пълен списък на участниците за следващия сезон и както се очакваше в него фигурират имената на Porsche и Mercedes. За съжаление обаче, поради тази причина и двете фирми ще жертват по нещо. Porsche ще закрие програмата си за сериите Льо Ман, а Mercedes ще напусне DTM шампионата. Информацията за тези рокади бе известна още от миналата година, но сега, когато и двата отбора имат местата си в падока на електрическата Формула, инфото е официално.

формула е

Осъществявайки своя дебют в надпреварата през следващата година, двете марки ще срещнат конкуренцията в лицето на вечните си врагове Audi и BMW. Освен тях във Формула Е присъстват брандове като Jaguar, DS (марка на Пежо-Ситроен Груп), индийската Mahindra, Nissan и Dragon Racing (управлявана от Джей Пенски).

Въпреки че в този шампионат шасито и батериите, ползвани от отборите, се предоставят централно, тиймовете ще са отговорни за разработването на собствените си задвижващи системи, тоест всичко под „кожата“.

Цитатите!!! :

Тото Волф: „Формула Е е вълнуващо начинание. Предлага чисто нов формат съчетаващ състезанията със силния характер на самото събитие, за да се популяризират настоящите и бъдещите технологии. Електрификацията се случва вече в света на шосейните автомобили, а Формула Е предлага на производителите интересна платформа за донасянето на тази технология в нова аудитория и да го направи с нов вид състезания, различни от всички други.“

Фриц Ензингер: „През последните няколко години Алехандро Агаг и ФИА свършиха фантастична работа. На това дължим факта, че ще можем да се състезаваме на пистата срещу най-известните производители на спортни коли в света“

Видеото: