911

Porsche Великобритания възстанови състезателно 911 от 1965 г., за да го заведе на европейските писти и да отпразнува 70-годишнината на марката, подчертавайки по този начин програмата Porsche Classic за по-стари модели.

Състезателната кола първоначално се появява в настоящата си форма през 2013 г., където се състезава под името „Project 50“ като част от тържествата за 50-тата годишнината на 911. След това автомобилът е внимателно подготвен за Classic Partner Centers състезания във Великобритания.

Построено през септември 1965 г., това 911 се задвижва от 2.0-литров, 6-цилиндров двигател. Първоначално е било продадено на италиански клиент и след като прекарва известно време в Америка, колата е внесена в Обединеното кралство в края на 90-те години на миналия век. Тогава тя е напълно възстановена и одобрена от FIA за състезателен автомобил.

„Ние сме привилегировани да притежаваме 911 с късо междуосие, която последно се използва за състезания през 2013 г. като част от 50-годишнината на 911“, каза Джонатан Манъл, мениджър услуги за клиентите на Porsche Cars GB.

„Работата с Porsche Recommended Repairer, Road & Race Restorations, екип от партньорски центрове за класически автомобили, ще подготви и управлява автомобила в серия от състезания през 2018 г. като посланик на Porsche Classic business,“ добавя Манъл.

Колата ще бъде управлявана на събития в цяла Европа, включително Le Mans Classic във Франция, Grand Prix Oldtimer на Нюрбургринг в Германия, Silverstone Classic и фестивала на Porsche на Brands Hatch в Кент.

Легенди като бившия британски шампион при туристическите автомобили Антъни Рийд и победителят в Льо Ман от 1970 г. Ричард Атууд ще карат автомобила тази година, в зависимост от събитието.