Pininfarina PF0 ще ускорява до 100 км/ч. за по-малко от 2 сек.

PF0

Automobili Pininfarina пусна подробности за PF0 преди дебюта си на седмицата в Monterey.

За съжаление на феновете, представянето ще бъде частно и запазено за хора, които са показали „значителен интерес“ към колата. Това е малко разочароващо, но компанията потвърди, че на гостите бъде показан пълно-мащабен модел, който визуализира стила и технологията на PF0.

Говорейки за дизайна, PF0 ще се вдъхнови от някои от най-емблематичните модели на Pininfarina. Те включват 1947 Cisitalia 202, 1970 512S Modulo и концепцията Sintesi от 2008 г.

Дизайнерът Лука Боргоньо сподели: „Ние ще покажем кола, която не е преувеличена; искаме нещо, което е супер изчистено и изглежда невъзможно просто. Всеки път, когато погледнете назад към класическите коли на Pininfarina, тези качества се открояват. „

Освен разкриването на външния дизайн на автомобила, Pininfarina ще предостави допълнителна информация за интериора. Компанията пусна изображения, показващи, че моделът ще има компактен волан и малък цифров инструментален клъстер. Те ще бъдат обградени от цифрови дисплеи, които показват цялата информацията за автомобила и навигационните данни. Шофьорите също ще намерят head-up дисплей, който ще замени стандартните уреди.

Окончателният дизайн все още остава загадка, но спецификациите на автомобила не. Pininfarina казва, че хибридният електрически автомобил ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за по-малко от две секунди и ще може да достигне максимална скорост над 300 км/ч. PF0 също така ще използва леки панели от карбон, които ще позволят пробег до 500 километра.

PF0 ще бъде строен ръчно в Италия и първият модел ще бъде завършен през 2020 г. В крайна сметка компанията планира да построи общо 150 броя.