Pininfarina PF0 ще предлага 1900 к.с.

PF0

Предстоящият хиперкар Pininfarina PF0 не само ще изглежда добре, както предполагат новите тийзъри, но може да бъде и най-мощната серийна кола в света.

Както знаем, PF0 ще използва електрически задвижващ механизъм, взет от хърватската компания Rimac. Automobili Pininfarina вече са потвърдили, че колата ще достига скорост от 100 км/ч. за по-малко от две секунди и скорост от 300 км/ч. за по-малко от 12 секунди. Сега вече знаем защо PF0 ще бъде толкова бързо.

Според Auto Express, моделът ще използва електрически мотор за всяко колело и ще доставя комбинирани 1900 к.с. и въртящ момент от 2300 Nm, което не само ще го направи доста по-мощен, от Bugatti Хирон, но и от всеки друг автомобил, който се продава в момента. Piston Heads, от друга страна, твърдят, че финалната мощност ще бъде 1925 к.с. Ако е вярно, това ще даде на PF0 малко предимство пред C_Two хиперкара на Rimac с 1888 к.с.

Очевидно е, че Automobili Pininfarina взема много насериозно своята мисия, за да произведе такъв автомобил в световен мащаб.

Както компанията неотдавна потвърди, дизайнът на автомобила ще бъде дело на италианската дизайнерска къща Pininfarina (отделна компания от Automobili Pininfarina). Автомобилът ще включва новосъздадената философия за дизайн „Pura“ и ще разполага с възможно най-малко отвори. Идеята е създаване на максимално гладка каросерия, подобряваща аеродинамиката на автомобила.

Само 150 броя на PF0 ще бъдат произведени и всеки ще бъде на цена от около 1,5 милиона лири (1,93 милиона долара).