Peugeot 508 ще дебютира в Женева с изцяло променен дизайн

508

Когато вратите на автомобилното изложение в Женева се отворят следващия месец, Peugeot ще представи изцяло новия 508. Но свежият седан ще внесе много повече от  заместител на модела.

Automotive News Europe съобщава, че следващото поколение Peugeot 508 ще покаже нов дизайн на френската марка и ще приеме и нови технологии.

Това може да означава купе-подобен стил с по-полегата линия на покрива и дизайнерски препратки, заимствани от концепцията Instinct (на снимката), която дебютира на същото шоу миналата година. Също така ще възприемат нови видове усъвършенствани полуавтоматизирани системи, които сме виждали от автомобили от висок клас като Mercedes и Audi.

Очаквайте двата варианта plug-in и комби да се присъединят към конвенционалния седан, който ще се появи по подобие на Volkswagen Passat и Ford Mondeo – сегмент, който се смалява, докато клиентите предпочитат кросоувъри дори в Европа.

През 2010 г. Peugeot представи текущия 508 като заместител както за по-малкия 407, така и за по-големия 607. Той споделя платформата си PF3 със Citroën C5, но в новата си версия ще се премести към EMP2 архитектурата, която е в основата на широк спектър от модели на Peugeot, Citroën, DS, Opel и дори Toyota.

Сред различните превозни средства, използващи платформата EMP2, ще намерите Peugeot 308 и кросоувърите 3008 и 5008; Citroën C5 Aircross; новият DS7 Crossback; Opel Grandland X и Combo (съвместно разработени преди PSA да купи немската компания от General Motors); и Toyota ProAce и ProAce Verso, които бяха разработени заедно с Jumpy / Expert и Spacetourer / Traveller съответно.