Peugeot 208 GTi ще срещне сериозна конкуренция

208 GTi

Peugeot разкри изцяло новото 208, което се отличава с впечатляващ дизайн отвътре и отвън и също така се базира на общата модулна платформа CMP.

Най-мощната версия в момента е изцяло електрическият e-208, чийто електродвигател осигурява 136 к.с. и 260 Nm въртящ момент. Времето от 0 до 100 км/ч. от 8,1 секунди не е лошо, но е далеч от хот хеч зоната.

За щастие, Peugeot ще пусне ново GTi208, а AksyonovNikita ни даде поглед към неговата представа за модела.

Както се очаква, моделът ще получи нови предни и задни брони, спойлер и стилни джанти. Подчертаването на външния дизайн идва от двуцветната боя, оцветната решетка, двойният ауспух и затъмнените стъкла.

С поглед към Renault Clio RS, Ford Fiesta ST и Volkswagen Polo GTI, новото 208 GTi може да пристигне преди края на годината или, по-вероятно, някъде през 2020 г. То ще получи по-спортно шаси в сравнение с обикновените 208, което ще му помогне в завой, както и пипнат интериор.

Има индикации, че бъдещият хот хеч може да получи и електрическа помощ. Това изглежда доста вероятно с e-208 вече на линия.

Настоящото 208 GTi има максимална скорост от 230 км/ч. и достига 100 км/ч за 6,5 секунди. То използва 1.6-литров турбо двигател, който произвежда 205 к.с. и 300 Nm въртящ момент, насочени към предната ос чрез 6-степенна механична скоростна кутия. Макар че още няма никаква информация за задвижващия агрегат, той със сигурност трябва да е по-мощен. Надяваме се французите да запазят и ръчната кутия.