Peugeot ще представи 508 Plug-In Hybrid през 2019

508

Peugeot е в крак с технологиите, като се стреми да разшири гамата си с 508 хибрид.

Колата, която трябва да пристигне следващата годинa, ще комбинира 1.6-литров бензинов двигател с турбокомпресор, задвижващ предните колела, със задвижващ задния мост електрически мотор.

С помощта на стартер / генератор, двигателят с вътрешно горене вероятно ще достави 200 к.с., докато електрическият мотор трябва да предложи допълнителни 100 к.с. Той ще се свързва с литиево-йонна батерия, намираща се под багажника, което ще позволи пробег от около 50 километра.

Благодарение на интелигентното разположение, добавено към 508 PHEV, няма да се повлияе на практичността на кабината или на багажното пространство, независимо дали става въпрос за седан или комби. Британското списание съобщава, че двигателят може да е свързан чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия, а електрическият мотор изпраща мощността директно към задните колела.

Това оформление няма да е само в 508, тъй като френският производител ще го предлага и в други автомобили, използващи същата EMP2 платформа, като най-добрите кандидати ще бъдат SUV-овете 3008 и 5008.

Peugeot също така ще пусне още една версия на новия 508, задвижван от турбокомпресорния 1.6-литров 4-цилиндров двигател в 308 GTi. Този модел може да се покаже в началото на октомври на автомобилното изложение в Париж.