peugeot

Peugeot от съвсем скоро е част от новосформираната автомобилна група Stellantis, а вече е време и за първата съществена промяна в брандинга на компанията, включваща изцяло нова емблема.
Както знаете Stellantis е четвъртата по големина група от автомобилни производители създадена от FCA (Fiat-Chrysler Automotive) и PSA Peugeot-Citroen (Peugeot Société Anonyme) с цел да обединят сили и най-вече джобове в битката при елктрическите автомобили и главните си конкуренти Toyota и Volkswagen.

Още в старта на този взаимен проект Peugeot освежиха визията си с чисто ново лого за първи път от 2010 година насам, когато представиха нова версия на лъвчето стъпило върху надписа на компанията.

Това се явява една от най-сериозните промени по емблемата на компанията от десетилетия. Този път легендарният лъв не е в цял ръст и лапите му не са изпънати в характерната позиция напред. Изобразена е само главата му, която е оградена в щит, а над нея е изписан надписа „Peugeot“, като брандовите разцветки са черно и бяло.

Във видеото по-надолу можете да проследите промяната в логото през годините. Това, което забелязахме ние е, че новият дизайн много силно напомня на този от 1960 година.
Френският производител и този път не се е стремял към футуристичен high-tech привкус в емблемата си, въпреки че тя безспорно ще стои по воланите и решетките на много бъдещи електрически модели на компанията. В никакъв случай, обаче дизайнът не изглежда демоде, всъщност французите и този път като че ли са постигнали неостаряващ стил.

Новото лого на Peugeot ще се появи за първи път на капака на обновеното 308, което обаче ще стъпи в шоурумовете чак през 2023 година, така че още поне две години ще наблюдаваме добре познатата ни емблема с лапичките.