Pagani Huayra Dragon ще е най-скандалният модел за улицата от марката

Huayra Dragon

Мистериозен прототип на Pagani Huayra е бил заснет в Италия през последните месеци. Неговата идентичност е неизвестна, но вече имаме предположения за плановете на Pagani.

Снимките, получени от GTspirit, показват, че Pagani работи върху нов модел, наречен „Dragon“. Съобщава се, че първото Huayra Dragon е поръчано от тунинг компанията TopCar Design и ще бъдат създадени още 4 броя.

Смята се, че Pagani ще започне изграждането на Dragon, след като завърши производството на Huayra Roadster. Заснетият автомобил вероятно е прототип, а не една от петте клиентски коли.

Изображенията на колата, поръчана от TopCar Design, показват, че тя придобива същите дизайнерски елементи, като прототипът на Huayra от последните месеци.

Виждаме огромно задно крило от въглеродни влакна, въздухозаборник на тавана, който вкарва въздух в twin-turbo 6-литровия AMG V12 двигател и отличителен заден дифузьор. В допълнение, Huayra Dragon включва всевъзможни отвори по предницата, нови джанти и уникални странични прагове.

Версията на TopCar идва и с няколко ярко оранжеви акцента. Остава да се види дали всички модели ще изглеждат така или клиентите ще имат възможност да персонализират екстериора и интериора на автомобила.

В Huayra BC, V12 произвежда 745 к.с. и 1100 Nm въртящ момент. По всяка вероятност Pagani ще вдигне малко мощността в Dragon.

Pagani вече планира наследник на Huayra, а с Roadster, BC Roadster, и Dragon вероятно виждаме последната версия на модела.