Pagani ще пусне електрически хиперкар до 2025 г.

Pagani

Pagani развива не един, а два нови хиперкара, и истинската изненада е, че единия ще бъде изцяло електрически и трябва да пристигне до 2025 г. Това бе потвърдено от Хорацио Пагани в интервю за ElTres TV.

Въпреки това, преди светът да се сблъска с изцяло електрическото Pagani, италианският производител на суперавтомобили ще пусне традиционен хиперкар с двигател с вътрешно горене, който да замени Huayra.

Наследникът на Huayra ще бъде задвижван от изцяло нов двигател с две турбини, който все още се доставя от Mercedes-AMG. Хорацио Пагани казва, че новото му творение ще премине дори строгите стандарти за емисиите на Калифорния, без да е необходимо да се добавя електрическо задвижване. Още по-важно, основателят на компанията потвърди, че предстоящият модел ще бъде на разположение с ръчна скоростна кутия.

Решението да се предложи наследник на Huayra с ръчни скорости беше основно предизвикано от огромното търсене от страна на клиентите на Pagani, като Horacio се позова на Porsche 911 R като пример за новаторската любов на високотехнологичния пазар към ръчните трансмисии.

Що се отнася до изцяло електрическото Pagani, той каза, че вече има екип от повече от 20 инженери, които работят по проекта, без да се разкриват повече подробности. Пагани вярва, че двигателите с вътрешно горене с голям капацитет ще останат основни за производителя до 2025 г., когато планира да бъде пуснат електрическия хипер-автомобил.

На въпроса за автономни технологии за шофиране, обаче, той отговори, че колите му се купуват, за да бъдат управлявани, затова няма причина да се включат.