Opel Mokka X 2019 бе снимана сред снега

Mokka X

Последният път, когато Opel актуализира Mokka X, който се продава в Щатите като Buick Encore, е през 2016 г., затова нов модел е на път.

Opel вече обяви плановете си да замени своя компактен SUV през 2019 г., когато изцяло нов модел ще започне да се сглобява в завода в Айзенах.

Това са първите снимки, изобразяващи автомобила от 2-ро поколение, подложен на изпитвания в студено време в Швеция.

След придобиването на Opel от PSA, новият модел се базира на модулната архитектура CMP (EMP1) на френската група за субкомпактни модели вместо платформата GM Gamma 2, която е споделяна с Buick Encore и Chevrolet Trax.

За съжаление, камуфлажът е много тежък и освен общата  форма и размер, по-малките фарове и привидно по-голямата решетка, не можем да забележим никакви дизайнерски елементи.

Сегашният модел Mokka X се продава доста добре и разполага с функции като LED фарове и стопове, дизайн на таблото, подобно на Astra, 7-инчов и 8-инчов сензорен дисплей, адаптивни фарове, както и технологии за активна безопасност като Асистент за разпознаване на знаци, Индикация за разстояние, Предупреждение за сблъсък и Предупреждение при напускане на лентата.

За изцяло новия модел очакваме увеличаване на системите за подпомагане на шофьора, чисто нов дизайн на интериора и екстериора, както и електрифицирани двигатели, присъединяващи се към гамата, сред  дизеловите и бензинови агрегати.

Що се отнася до конкуренцията, новият Opel Mokka X ще се изправи срещу Honda HR-V, Toyota C-HR, Mazda CX-3 и останалата част от компактната SUV банда, която се е увеличила значително през последните няколко години.