Opel Kadett с 1250 к.с. е съвършения слийпър

Kadett

Дълго преди Astra, претендентът на Opel в компактния сегмент беше Kadett.

В производството между 1937 и 1940, а след това от 1962 до 1993 г., Kadett не е най-желаната, нито най-хубавата или най-бързата кола на германците.

Въпреки това, в крайна сметка той привлече вниманието на някои любители на драга. Някои от тях инвестират луди пари, за да направят своите Kadett-и колкото се може по-бързи в права линия, като им дават огромна мощност.

Други решават да запазят сегашните си класически Opel-и в първокласно състояние, надявайки се, че тяхната стойност ще се увеличи с течение на годините. Но тъй като Kadett не е достигнал статута си на колекционерски модел, ще оставим тази част за бъдещето.

Вместо това сега ще се съсредоточим върху бързите модели, които често се състезават срещу други машини или, както е в случая, срещу часовника. Така че се пригответе да се срещнете с най-бързия Opel Kadett, който някога сте виждали.

Предполага се, че има ненормалните 1250 конски сили, доставени от  2.0-литров двигател с 16 клапана и гигантско турбо. Също така има и задвижване на четирите колела, което помага за покриване на 0-100 км/ч. за 4,0 секунди и достига 200 км/ч само 3,7 секунди по-късно.

В този случай, той достига 315 км/ч  след 1/2 миля, за да задоволи публиката. И най-хубавото е, че освен няколко външни модификации и гигантски кулер, под предната броня, външният му вид е запазен, което го прави истински слийпър.