Opel Corsa 2020 ще е изцяло обновена

Corsa

Когато френската група PSA купи Opel и Vauxhall през 2017 г., развитието на следващото поколение Corsa беше почти завършено.

Въпреки това, тъй като първоначалният проект на Corsa се основаваше на платформата на GM, PSA трябваше да го отмени и да разработи изцяло нова версия на същата CMP архитектура като Peugeot 208 от следващото поколение.

Досега Opel и Vauxhall свършиха добра работа по прикритие на прототипите на Corsa F, но все пак един от тях бе заловен на зимни тестове.

Както снимките могат да покажат, Corsa 2020 няма да бъде променена версия на предстоящото Peugeot 208, въпреки че има известни прилики, когато става въпрос за пропорциите. Все пак, феновете на Opel и Vauxhall могат да се успокоят, тъй като Corsa изглежда пренася някои от дизайнерските линии на марката, въпреки че е изцяло нова. Време беше, тъй като настоящият модел не е нищо повече от фейслифт на Corsa D, стартирана през 2006 година.

Камуфлажът по купето върши добра работа, прикривайки ключовите дизайнерски детайли на новия модел, но ясно можем да видим, че тя има по-динамични пропорции, отколкото настоящия модел, благодарение на малко по-широкото и по-ниско купе, както и стъклото на задния прозорец. Шпионският прототип е в конфигурация с пет врати. Засега 3-врата версия още не е потвърдена.

Хечбекът очевидно ще има същите двигатели като Peugeot 208, включително и турбо 3- и 4-цилиндрови Puretech бензинови агрегати. Няма информация за дизелови двигатели, но като се имат предвид настоящите тенденции в автомобилната индустрия, не бихме се изненадали, ако новият Opel ги избегне. Особено след като стана ясно, че ще има и електрическа версия.

Очаква се Opel да покаже новата Corsa на автомобилното изложение във Франкфурт през септември, като продажбите вероятно ще започнат в Европа от декември 2019 г. Електрическият модел трябва да влезе в продажба в средата на 2020 година.