Opel Corsa 2020 се появи преди дебюта си

Corsa

Opel Corsa 2020 се появи онлайн преди официалната премиера на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Хората от списанието L’Automobile публикуваха снимките на уебсайта си, като предоставят първи поглед към следващото поколение на хечбека. Френското списание изтегли снимките малко след това, но дотогава те вече се разпространиха в мрежата в множество сайтове и форуми.

Официалните изображения разкриват еволюционен подход в дизайна на компактния модел. Колата, която виждате тук, е електрическата версия, която се нарича Corsa-e. Както и останалата част от гамата, електрическият модел споделя основите си с Peugeot 208 – по-специално с e-208.

Всички модели на Corsa преминават към PSA CMP архитектура, която вече е в основата на Peugeot 208 и DS3 Crossback. Благодарение на новата платформа, Corsa ще бъде не само електрифицирана, но и значително по-лека, като ще се отърве от близо 108 кг. Това очевидно ще донесе подобрение в разхода и динамиката.

Моделът изглежда по-широк и по-нисък от настоящата версия, възприемайки по-динамичен външен вид. Отпред, Corsa 2020 изпъква с по-елегантни фарове (за първи път с IntelliLux Matrix LED технология) и нови решетки с диамантен дизайн за по-агресивен вид.

Corsa

Страничният изглед разкрива разчупена С-колона, която заедно с черния покрив допринася за впечатлението за „плаващ таван“. Що се отнася до задната част, светодиодните задни светлини са подобни на тези на Insignia и отразяват предните.

Интериорът е може би най-голямата промяна в сравнение със сегашния модел. Corsa 2020 въвежда модерно оформление на таблото, състоящо се от цифров инструментален панел и голям централен сензорен екран. Имайте предвид, че най-вероятно това са допълнителни опции, тъй като те са показани в топ версията на модела.

Corsa заменя GM софтуера (интерфейса MyLink) с инфоразвлекателните системи на PSA. Друг очевиден компонент на PSA е лостът за автоматична трансмисия, който се използва от различни модели на Peugeot, Citroën и DS.

Corsa

Според потребителя на форума, който е публикувал снимките, Corsa е с 40 мм по-дълга и 18 мм по-широка от настоящия автомобил. Това означава, че трябва да е малко по-просторна. Обемът на багажника е 309 литра, което го прави с 25 литра по-голям от сегашния.

Няма много информация за модела, но Corsa-e трябва да разполага със същия 134 к.с. електрически мотор и 50kWh батерия като Peugeot e-208. Очаквайте също подобен пробег – 340 км. Що се отнася до агрегатите с вътрешно горене, 1.2 литровият 3-цилиндров двигател PureTech, предлаган в различни версии, трябва да бъде основния. Ще видим и 1,5-литровия турбодизел с 99 кончета.