Opel се отказва от Cascada, Adam и Karl/Viva

Opel

Opel и Vauxhall издадоха нови подробности относно продуктовата си офанзива. Марките, притежавани от PSA, ще пуснат осем нови или освежени модела от началото на 2019 г. до края на 2020 г.

Три от тях ще са изцяло нови модели. Те включват Corsa supermini, наследникът на Mokka X кросоувър, и Vivaro миниван, базиран на Citroën Jumpy, Peugeot Expert и Toyota ProAce. Сегашният Vivaro използва платформата на Renault Trafic.

Шестото поколение Corsa и новият Vivaro ще пристигнат през 2019 г., придружени от допълнителни варианти и версии. Наследникът на Mokka X ще последва през 2020 г. и ще играе централна роля в усилията на Opel / Vauxhall да разшири продажбите на SUV-ове от 25 на 40 процента до 2021 г.

Четири електрифицирани модела до края на 2020 г.

За първи път Corsa ще предложи изцяло електрическа версия, която ще бъде един от четирите електрифицирани модела, предлагани до края на 2020 година. Вторият известен модел е хибридния Grandland X. Клиентите ще могат да поръчват и двата до лятото на 2019 година.

И накрая, до 2024 г. всеки модел на Opel / Vauxhall ще има електрифицирана версия. Това се дължи на факта, че производителят има за цел да „демократизира електромобилността, като същевременно подобри своите двигатели с вътрешно горене“.

Тъй като производителят ще инвестира основно в „големи и печеливши сегменти“, сегашните модели с недостатъчно търсене няма да бъдат продължавани. Сред тях са Adam и Karl/Viva, както и кабриолета Cascada.

Никой от тях няма да получи наследник след края на жизнения си цикъл. Те обаче ще останат в продажба до края на 2019 г. В Обединеното кралство и Ирландия например Opel / Vauxhall вече е оттеглил Cascada.

Opel и Vauxhall твърдят, че новото портфолио ще им позволи да покрият около 80% от общия обем на пазара през 2020 г. Новите модели ще предложат „значително по-висока ефективност и ориентация към клиентите“, като същевременно ще намалят сложността.